BEHANDELING

De eerste afspraak

Bij de eerste afspraak zal ik een intake met je doen. Ik zal je verschillende vragen stellen die te maken hebben met de klacht waarmee je komt. Maar ook wil ik alles weten over je verdere gezondheid. Daarnaast doe ik een tong- en polsdiagnose, waarbij ik je pols zal voelen en naar je tong zal kijken. Aan de hand van deze gegevens stel ik een diagnose (volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze) en maak ik een behandelplan.
Na deze intake starten we meteen met je behandeling. Deze eerste afspraak duurt gemiddeld anderhalf uur.

Vervolgafspraken

We bespreken hoe het gegaan is na je vorige bezoek en je krijgt je vervolgbehandeling. Deze afspraken duren ongeveer drie kwartier tot een uur.

Hoeveel behandelingen

Meestal zul je eenmaal per week behandeld worden. Het aantal behandelingen dat nodig is, is voor ieder mens persoonlijk en dus niet vooraf aan te geven. Na 3-5 behandelingen moet er wel duidelijk verbetering van je klacht zijn of is je klacht zelfs al verholpen. Doorgaans is het zo dat acute klachten sneller opgelost kunnen worden dan chronische klachten.

Verder

Voor mij als acupuncturist is het belangrijk om te weten of je als vrouw een kinderwens hebt of dat je zwanger bent. Het is verstandig om dit te melden, ook al is je zwangerschap nog pril.
Het is fijn als je gemakkelijke en loszittende kleding aanhebt. Soms kan het zijn dat je wat kleding uit moet doen (ondergoed blijft altijd aan!) zodat ik de naalden kan zetten.

Voor een optimaal resultaat van je behandeling is het verstandig om een aantal dingen te doen:

  • zorg dat je wat gegeten hebt voor je behandeling
  • vermijd stress voor en na je behandeling
  • vermijd zware lichamelijke of geestelijke inspanning voor en na je behandeling
  • gebruik geen alcohol of drugs voor en na je behandeling

Om een goede tongdiagnose te kunnen doen is het fijn als je je tong niet gepoetst hebt, geen koffie gedronken hebt of iets gegeten hebt wat je tong kan verkleuren (bijv. drop).

Puur Acupunctuur

 

Openingstijden

dinsdag 9.00-17.00
donderdag 9.00-17.00
vrijdag 9.00-12.00