ACUPUNCTUUR

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). De TCG is gebaseerd op een holistische benadering van de mens. Dat betekent dat de mens gezien wordt als een eenheid van lichamelijk, mentaal, emotioneel, spiritueel en sociaal functioneren. Alles in het lichaam is met elkaar verbonden en alles heeft invloed op elkaar. Klachten staan dus niet op zichzelf en daarom wordt er altijd verder gekeken dan alleen de klacht waarvoor je komt.

Het doel van acupunctuur is om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren. Door het lichaam stroomt de levensenergie, genaamd “Qi” (tsji). Deze stroomt door de meridianen. Wanneer de energiebalans uit evenwicht is, ontstaat er ziekte/klachten. Bij een behandeling middels acupunctuur worden hele dunne naaldjes in je huid, in acupunctuurpunten aangebracht, welke zich bevinden op de meridianen. Zo worden de energiestromen in je lichaam gereguleerd, waardoor er een betere doorstroming van energie ontstaat, een energieblokkade verdwijnt, de hoeveelheid energie toeneemt of verplaatst wordt naar een gebied dat te weinig heeft en de kwaliteit van de energie verbetert.

Het inbrengen van de naaldjes is niet pijnlijk. Je kunt het inbrengen van het naaldje en het manipuleren hiervan ervaren als een klein “elektrisch” schokje. Als de naaldjes eenmaal geplaatst zijn voel je hier niks meer van en mag je heerlijk ontspannen terwijl deze hun werk kunnen doen.

 

Praktijkruimte Puur Acupunctuur

Praktijkruimte acupunctuur

Puur Acupunctuur

 

Openingstijden

dinsdag 9.00-17.00
donderdag 9.00-17.00
vrijdag 9.00-12.00